Szombatra kiadták a riasztást a Jászkunságra heves zivatarok, felhőszakadások miatt

Megosztás

A pénteki napon csak szórványosan kapta meg a zivatarokat Jász-Nagykun-Szolnok megye, szombaton viszont a múlt hetihez hasonló, heves zivatarokra, felhőszakadásra számítsunk, narancs riasztás van érvényben megyénkben.

Erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütés várható szombaton. Több helyen kell záporra, zivatarra számítani, helyenként heves zivatar is kialakulhat – írja a HungaroMetamely az egész országra figyelmeztetést adott ki zivatar miatt. Péntekre is ezt jelezték előre és a környező megyék többségében le is szakadt az ég.

Szombaton a Jászkunság is megkapja a magáét. Kettes fokozatú, narancssárga figyelmeztetés van érvényben

Ezeken a helyeken hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani, az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat. A többi megyében egyes fokozatú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben.

Vasárnap éjjel az északi megyékben még erősen felhős időre számíthatunk, másutt már kiderül az ég. Napközben gomolyfelhős, napos idő várható, legfeljebb az ország északi felén fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, az északkeleti megyékben helyenként megerősödik a délnyugati, nyugati szél. A minimum-hőmérséklet 10-16, a csúcsérték 22-29 fok között várható.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek